UWAGA

W związku z ogłoszeniem w kraju stanu epidemii, wynikającym ze wzrostu liczby zachorowań na COVID-19, Wojewódzkie Ośrodki Ruchu Drogowego w Jeleniej Górze, Legnicy, Wałbrzychu i we Wrocławiu, w trosce o zdrowie klientów i pracowników tych jednostek, realizując ustalenia z Zarządem Województwa Dolnośląskiego, przedłużają zawieszenie prowadzania egzaminów na prawo jazdy oraz szkoleń i kursów realizowanych przez Wojewódzkie Ośrodki Ruchu Drogowego do dnia 15 kwietnia 2020 r. O nowych terminach egzaminów, zainteresowane osoby zostaną poinformowane indywidualnie przez Ośrodki Ruchu Drogowego. Wniesione opłaty za egzaminy oraz szkolenia zachowują swoją ważność.

Informacja o przywróceniu działalności WORD w Legnicy oraz jego oddziałów zostanie podana na stronie internetowej Ośrodka www.word-legnica.pl.

Prosimy o śledzenie strony internetowej WORD Legnica, na której będą zamieszczane aktualne informacje.

Wszelkie pytania prosimy kierować za pośrednictwem poczty elektronicznej na adresy:

sekretariat@word-legnica,pl

Naszym zadaniem jest organizowanie i przeprowadzanie egzaminów państwowych sprawdzających kwalifikacje osób ubiegających się o uprawnienia do kierowania pojazdami i kierowców, w ramach obowiązujących przepisów, a jednocześnie spełnianie oczekiwań i potrzeb Klientów, poprzez oferowanie usług egzaminowania i szkolenia na najwyższym poziomie.

Formy zapisu na egzamin

Proponujemy Państwu następujące formy zapisu na egzamin ...

ODTJ Legnica

Serdecznie zapraszmy Państwa do naszego Ośrodka Doskonalenia Techniki Jazdy w którym oferujemy szereg szkoleń dedykowanych zarówno dla osób indywidualnych, jak również dla firm i instytucji.

Więcej informacji znajduje się na stronie: www.odtj-legnica.pl

W dniach 21 – 25.05.2018 na terenie Wojewódzkiego Ośrodka Ruchu Drogowego w Legnicy miały miejsce Eliminacji „Miasteczka Ruchu Drogowego”. Organizatorem akcji byli dyrektorzy szkół podstawowych z terenu miasta Legnica oraz Wojewódzki Ośrodek Ruchu Drogowego w Legnicy i Wydział Oświaty, Kultury i Sportu Urzędu Miasta w Legnicy. W eliminacjach brało udział 615 uczniów.

Celem eliminacji było: działanie na rzecz poprawy bezpieczeństwa uczniów szkół podstawowych w ruchu drogowym, popularyzacja zasad i przepisów ruchu drogowego wśród dzieci, propagowanie kulturalnego i bezpiecznego zachowania się jako uczestnik ruchu drogowego oraz umożliwienie podejścia do egzaminu na Kartę Rowerową. Uczestnikom eliminacji, którzy pozytywnie zaliczyli egzamin teoretyczny i praktyczny, dyrektorzy szkół będą mogli wystawić Kartę Rowerową.

ZWYCIĘZCY ELIMINACJI - KATEGORIA INDYWIDUALNA

I miejsce Michał Mazur z klasy IVc – Szkoła Podstawowa Nr 19 w Legnicy (149,8 pkt)

II miejsce Patryk Supernak z klasy IVc – Zespół Szkół Integracyjnych Szkoła Podstawowa Nr 20 w Legnicy (149,5 pkt)

III miejsce Szyman Gołdyn z klasy IVc – Szkoła Podstawowa Nr 19 w Legnicy (149,2 pkt)

ZWYCIĘZCY ELIMINACJI - KATEGORIA GRUPOWA

I miejsce klasa IV b - Szkoła Podstawowa Nr 10 w Legnicy (144,11 pkt)

II miejsce klasa IV c - Szkoła Podstawowa Nr 19 w Legnicy (143,92 pkt)

III miejsce klasa IV a - Szkoła Podstawowa Nr 19 w Legnicy (143,21 pkt)

Podczas uroczystego finału przedstawiciele Urzędu Miasta oraz Wojewódzkiego Ośrodka Ruchu Drogowego w Legnicy wręczali zwycięzcom przygotowane i ufundowane przez Urząd Miasta puchary oraz ufundowane przez Sklep Sportowy Decathlon i WORD w Legnicy nagrody rzeczowe. Ponadto zostały wręczone (ufundowane przez WORD w Legnicy) dyplomy dla zwycięzców i podziękowania dla nauczycieli, którzy przygotowywali zwycięzców do eliminacji. Po zakończonej ceremonii wręczenia nagród uczestnicy zostali zaproszeni na słodki poczęstunek.

Kierujesz życiem

Jak być bezpiecznym na drodze?

Kontakt mailowy

- word@word-legnica.pl
Biuro Obsługi Klienta - bok@word-legnica.pl

Numer konta bankowego WORD Legnica dla opłat za egzaminy i kursy:

W opisie przelewu prosimy o podanie danych (imię, nazwisko, nr PESEL) osoby,
której dotyczy przelew.
przelew krajowy: Santander Bank Polska